Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

NotíciesJORNADA DE PORTES OBERTES AL CIC FASSINA

El CIC Fassina obrirà les seves portes al públic els dies 21 i 22 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus que enguany es celebra el dimecres 18 de maig. Així doncs, el Centre d'Interpretació del Cava s'afegeix a aquesta iniciativa mundial per donar a conèixer a tots els sadurninencs i altres visitants que s'apropin a la nostra vila aquest espai-museu tan interessant.

Recordeu que cal trucar prèviament per reservar plaça al 93 891 31 88 o bé escriure un email a: turisme@santsadurni.cat

Continuar llegint » http://patrimoni.gencat.cat/ca/activitat/visita-guiada-al-centre-dinterpretacio-del-cava


Descobreix el Brut Nature Gran Reserva de Rosell & Formosa i acompanya'l amb unes boníssimes pastes de te de Ca l'Arseni

Descobreix el Brut Nature Gran Reserva de Rosell & Formosa i acompanya'l amb unes boníssimes pastes de te de Ca l'Arseni

El cava Rosell & Formosa Brut Nature Gran Reserva, d'aspecte groc daurat amb bombolles fines que formen un rosari continuat i persistent, és molt fi i elegant, amb notes d'aromes terciàries, subtils i equilibrades. De sabor intens, clàssic i harmoniós ofereix un gust final llarg i durador i és ideal acompanyant les dolces pastes de te de Ca l'Arseni. 


GOED GEOVEL LADIES FAIR

Durant tot aquest cap de setmana, els dies 15, 16 i 17 d'abril, s'ha celebrat la Fira Goed Geovel Laidies Fair a la ciutat de Gant, Bèlgica. La nostra ambaixadora, la Maria Lavinia, junt amb alguns membres de la Diputació de Barcelona han donat a conèixer la marca Costa Barcelona, i també en aquesta ocasió, la nostra vila, Sant Sadurní d'Anoia, i tres elaboradors de cava locals: Celler Vell, Montesquius i Cava Muscàndia.

La Maria s'ha adreçat els belgues per presentar-los el nostre poble des d'un punt de vista turístic. Els ha descrit la riquesa dels nostres paisatges i de les nostres vinyes. Els hi ha parlat sobre el bonic patrimoni arquitectònic que envolta la nostra vila i els hi ha explicat algunes de les festes i fires més importants que celebrem, com ara la Festa de la Fil·loxera o el Cavatast, entre altres.

El CIC Fassina i l'Espai Xocolata Simón Coll també han estat protagonistes durant aquestes jornades. Aquests dos espais, que atrauen milers de visitants cada any, han estat presentats com a destí turístic. El CIC Fassina, amb tot el seu ventall de visites combinades amb caves, restaurants i l'Espai Xocolata, ha interessat molt al públic belga per la quantitat de sinergies creades.

En aquesta fira també s'ha parlat molt de cava. La Cava Celler Vell amb el seu cava “Celler Vell Gran Reserva Extra Brut 2011”, Montesquius amb el cava “Robert J. Mur Especial Tradición Reserva Brut” i la cava Muscàndia amb el cava “Muscàndia Brut – Vintage 2013” han estat degustats pels paladars més exigents amb tasts comentats per la nostra ambaixadora.

L'activitat ha consistit en tres sessions amb un total de vuitanta assistents, totes elles dones d'una franja d'edat entre trenta i cinquanta anys, amb molt d'interès pel producte i la zona d'elaboració. Cal recordar que Bèlgica és el segon país europeu importador de cava. També van mostrar molt d'interès per la compra de producte i és molt probable que a mig termini algunes de les assistents organitzin algun viatge al Penedès. 

 


Tresor Brut Nature Reserva i la llonganissa de Cal Miqueló mariden aquest mes d'abril a la Fassina

Tresor Brut Nature Reserva i la llonganissa de Cal Miqueló mariden aquest mes d'abril a la Fassina

Es tracta d'un cava versàtil, elaborat amb les varietats tradicionals del Penedès: el xarel·lo, que li aporta cos i estructura; el macabeu, que aporta finesa i frescor i la parellada que aporta amabilitat i aroma.

Perfecte com a aperitiu, esplèndid davant de plats picants i sorprenent acompanyant la llonganissa de Cal Miqueló, d'elaboració pròpia amb carns seleccionades de qualitat superior.


TEMPS I SILENCIS

El divendres 18 de març, a dos quarts de 8 del vespre, s'inaugurarà al Celler del La Fassina l'exposició fotogràfica "Temps i Silencis. Caves i Cellers. La Reserva del Penedès", una col·lecció de fotografies d'interiors de caves per mitjà de les quals els fotògrafs Pere Pascual i Roger Velázquez volen posar el valor caves i cellers, entesos com a ric i valuós patrimoni monumental del Penedès.

Es tracta de fotografies en gran format que conviden a "redescobrir la màgia d'un espai silent i que sovint passa inadvertit", complementades amb una petita mostra en blanc i negre i format més petit que les contextualitzen reivindicant la poètica del territori.

Pere Pascual i Roger Velázquez són fotògrafs professionals amb una llarga trajectòria. Pere Pascual ha treballat en fotografia publicitària, industrial, gastronòmica, reportatge de viatges i gastronòmica i ha col·laborat en revistes com Descobrir Catalunya. Traveler, Altaïr, Viajes National Geographic i diaris com El País i El Periódico, entre d'altres. Ha publicat diversos llibres i ha exposat a ciutats com Mèxic, Nanghai o Cannes, a banda de ser guanyador del premiSony World Photography Awards el 2010. Roger Velázquez també ha treballat en àmbits tan diversos com el retrat, la publicitat, la indústria, l'arquitectura i l'art. Ha publicat en editorials i premsa: La Vanguardia (Magazine), Planeta, El Periódico, El País, TV3 i per diferents països com Japó, Estats Units, Holanda, Suècia i França, en institucions, agències, empreses i entitats; és també Premi Lux en dues convocatòries.

Horaris: de dimarts a divendres de 10 a 14h i de 16 a 18:30h.

            dissabtes de 10 a 14h i de 17 a 19h.

            diumenges de 10 a 14h.

Continuar llegint » https://drive.google.com/file/d/0B3D7VX9rE8q3Z0JlWjdpM3c2dkE/view?pref=2&pli=1Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
93 891 31 88
turisme@santsadurni.cat

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia XATIC - Xarxa de Turisme Industrial Enoturisme Penedès Sictec, Compromís Qualitat Turística Diputació Barcelona Costa de Barcelona Barcelona Turisme

Notícies · Contacte
Crèdits · Legal
Disseny: Quadricula.com