GAUDINT INTENSAMENT DEL CAVATAST!

Avui dissabte, hem pogut gaudir d’un dia solejat ple de novetats, activitats, caves i plats gastronòmics d’allò més variats, en diferents punts de la Mostra de Caves i Gastronomia de Sant Sadurní.

CIC FassinaA les 10 h, i fins a les 18:30 h, el Centre d’Interpretació del Cava ha obert les seves portes als matinadors visitants que volien començar la jornada fent la visita al centre, on han pogut descobrir la història i elaboració del cava. Aquells que també volien aprofitar el bon temps que ens ha ofert el dia d’avui, a les 11 h, han seguit amb la visita al centre històric de Sant Sadurní, que els ha permès conèixer molt més el lligam que aquest poble manté amb el cava.

Per endolcir el matí, l’Espai Xocolata ha restat obert fins a les 19 h oferint visites i degustacions de les diferents xocolates que elaboren.

A partir de les 11 h, a la sala polivalent del CIC Fassina, també s’han anat succeint les diferents activitats programades i oferides per algunes de les caves participants de la mostra. Els assistents a la primera activitat han pogut elaborar una coca de raïm i degustar el cava solidari Sumant abilities, de la mà de Pastisseria Carafí i Caves Mestres. Joan Llorach, responsable de Caves Mestres, ha introduït el cava Sumant abilities, del que tots els beneficis es destinen a Box21-Fundació Itinerarium. Seguidament, s’han posat mans a la feina, o millor dit, a la farina, però, a la farina de raïm! Taller Coques CarafíL’Albert Carafí ha explicat que “a la massa, li aporta un gust de raïm que es sorprenent!”. Les coques dels nous rebosters han anat directe cap al forn de la pastisseria Carafí, per ser recollides més tard, un cop cuites. Finalment s’ha fet una degustació de coques de raïm amb xocolata i el cava solidari mentre els assistents comentaven amb l’Albert sobre l’elaboració i dubtes que sorgien entorn la rebosteria.

A les 12:15 començava la innovadora activitat: Enocoaching, amb Caves Vilarnau, que ha iniciat la sessió presentant en Biel Mcmillan, coach en desenvolupament d’habilitats directives i personals. Els integrants han sigut partícips d’una sessió de coaching: “per aprendre a assaborir la vida com assaborim un cava” explicava en Biel. Així, mentre la Maria Baró introduïa les bases de tast dels diferents caves, en Biel apuntava com traslladar aquestes bases a la vida mateixa.

Al migdia, tota l’atenció s’ha traslladat a la Mostra de Caves i Gastronomia, on gran quantitat de visitants es passejaven per la Rambla tot tastant els diferents caves que oferien els cellers i aprofitant la variada gastronomia per dinar o fer un mos previ. Els nens també han sigut protagonistes d’aquesta jornada! Al Cavajocs els hi esperaven tot un seguit de jocs i activitats, preparades perquè els més petits juguessin i aprenguessin sobre el món del cava.

En acabat de dinar, i després de reposar una mica, han continuat les activitats dirigides. L’obertura de la tarda ha estat a càrrec de la Biblioteca de Sant Sadurní i les Caves Xamfrà, que han amenitzat els tastos del seu cava Brut Nature amb una serie de contes vinícoles i música al piano, i una petita degustació d’ibèric, xocolata i coca de les vídues. Una activitat d’allò més completa que ha finalitzat amb la participació de tots els assistents en una cançó i un fort aplaudiment!

A les 18.15 h, Caves Nadal ens ha delectat amb un tast comentat de caves Gran Reserva dels que en son especialistes. “Els caves gran reserva son la màxima expressió del nostre celler” ha comentat en Xavier Nadal, mentre servia els diferents caves que han volgut compartir amb nosaltres, entre ells el Salvatge, un Pinot Noir molt especial que podreu tastar també al seu estand.

L’última activitat ha sigut dirigida per Cellers Sumarroca amb un tast de vins d’alta gamma. S’ha pogut degustar 4 caves, entre ells el Pinot Noir Blanc de Noirs Gran Reserva de 50 mesos de criança. L’enòleg s’ha referit a aquesta varietat com “una varietat que té molta frescor i li aporta al cava”. El tancament del tast, i de la tarda d’activitats, l’ha fet el cava Gran Brut Rosat, novament un Pinot noir d’allò més especial.

CavatastD’altra banda, la gent no ha deixat de gaudir de la Mostra de Caves i Gastronomia durant tota la tarda i fins a les 23 h de la nit, hora en què concloïa la jornada. Els assistents han pogut acabar el seu dia a la Mostra comprant tots aquells caves que més els hi han agradat a la Botiga del Cavatast.

Durant el dia han tingut lloc més esdeveniments entorn el nostre benvolgut escumós. La reina del cava Ona Carbonell ha estat coronada, començant així el seu regnat d’un any. La fira d’artesans, a la Plaça Nova, ha atret molts dels visitants, interessats en altres productes de la zona.

Recorda que encara ens queda un dia ple d’experiències, activitats i cellers per conèixer, etc. Cal esprémer al màxim aquest darrer dia de Cavatast!